„Carnavalul Animalelor” susține educația artistică – prin ateliere creative, derulate în școli primare și gimnaziale.

Proiectul este educativ și din perspectiva muzicii – deoarece lucrarea „Carnavalul Animalelor” reprezintă pretextul perfect pentru prezentarea creativă, și în același timp jucăușă, a instrumentelor muzicale.

În prima parte a atelierului, copiilor le sunt prezentate diverse instrumente muzicale tradiționale, prin scurte demonstrații: cimpoiul și fluiere de diverse tipuri și mărimi (fluier simplu, fluier gemănat, caval). În continuare, copiii vizionează filmul cu spectacolul muzical și de animație „Carnavalul Animalelor”. Astfel, copiii fac cunoștință – prin intermediul proiecțiilor video – cu nu mai puțin de 10 instrumente și sonoritățile lor: pian, vioară, violă, violoncel, contrabas, flaut, flaut piccolo, clarinet, glockenspiel și xilofon. Proiecțiile video sunt precedate de prezentarea instrumentelor muzicale tradiționale pentru a putea înțelege diversitatea – dar și istoria – instrumentelor muzicale moderne.

Partea a doua este și activitatea cea mai așteptată a atelierului – în care copiii învață să construiască personaje-animale și să le mânuiască, prin tehnici specifice teatrului de umbre, în scurte scenete realizate împreună, folosind ca fundal sonor înregistrările muzicale realizate în proiect.

În cadrul proiectului „Carnavalul Animalelor” co-finanțat de AFCN, Asociația Culturală ISVOR a organizat 10 ateliere creative în școli primare și gimnaziale rurale din județul Vâlcea: sat Mălaia, com. Mălaia; sat Muereasca de Sus, com. Muereasca; sat Sălătrucel, com. Sălătrucel; sat Dobriceni, com. Stoenești; sat Bodești, com. Bărbătești; sat Linia, com. Budești; sat Popești, com. Golești; sat Ulmetu, com. Copăceni.

materiale necesare:

ateliere la Mălaia

atelier la Muereasca de Sus

atelier la Sălătrucel

atelier la Dobriceni, com. Stoenești

ateliere la Bodești, com. Bărbătești

atelier la Linia, com. Budești

atelier la Popești, com. Golești

atelier la Ulmetu, com. Copăceni

Vrei să venim cu atelierul în școala ta? Contactează-ne pentru detalii!